Az EPR díjról részletesenOlvassák el az EPR díjról szóló részletes tájékoztatónkat.

EPR díj

Kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer

‍Megjelent a kormányrendelet!

A 80/2023. (III.14.) Kormányrendelet a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer működésének részletes szabályairól. 

EPR - Kiterjesztett Gyártói Felelősségi díj

2023. július 1. után kerül bevezetésre a kiterjesztett gyártói felelősségi díj, az u.n. EPR díj. Az e-Termékdíj.hu Kft. szerződés alapján segítséget és elektronikus felületet biztosít az EPR díjhoz szükséges adatok felviteléhez és a szükséges nyilvántartás vezetéséhez, továbbá szerződött Partnereink számára az EPR díjat és/vagy a termékdíjat is kiszámítjuk, bevalljuk és képviseljük a partnert az illetékes hatóságok előtt.

Készül a videó ismertetőnk!

Kiket érinthet az új jogszabály?

A tervezetek alapján az látható, hogy azon partnereinket, akiknek termékdíjas kötelezettségük keletkezik termékdíjas termék (kivéve az egyéb kőolajtermék) forgalomba hozatala vagy saját célú felhasználása okán. A termékdíjas termékeken túlmenően egyes egyszerhasználatos műanyagtermékek, gépjárművek, sütőolaj és sütőzsír, textil termékek és fából készült bútorok első belföldi forgalmazói vagy saját célú felhasználói is kötelezettjévé válnak az új szabályozásnak.

Feladatok

Milyen feladatok várhatóak az új szabályozásban?

  • A jogszabály kialakítás alatt áll, teljes választ a kérdésre csak a kihirdetését követően lehet adni. Nagyon fontos tisztázni, hogy új jogszabályról van szó, új kötelezettség bevezetéséről. A jelenleg ismert tervezet alapján a termékdíjas kötelezettség – az ahhoz kapcsolódó feladat változatlanul megmarad.  

Adminisztrációs feladatok ?

A kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer kapcsán várhatóan felmerülnek adminisztrációs feladatok. Nyilvántartásba vétel érdekében be kell majd jelentkezni a hatósághoz és a koncesszorhoz. Nyilvántartás kell vezetni, majd a nyilvántartás adatai alapján adatszolgáltatást kell benyújtani a hatóság és a koncesszor felé.

Adminisztráció

Mikor kell kezdeni ?

  • Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az eljáró hatóság nem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal lesz, hanem a hulladékgazdálkodási hatóság. Lesznek más, eltérő követelmények a nyilvántartás és adatszolgáltatás vonatkozásában a termékdíjas szabályozáshoz képest. Az adminisztratív feladatokon túlmenően a koncesszor részére kiterjesztett gyártói felelősségi díjat kell fizetni. Az adminisztratív feladatok egy része már tavasszal jelentkezik. A jogalkotás során várhatóan a szabályozásba bekerülnek olyan elemek, amely egyes gazdasági ügyletekhez kapcsolódóan igyekeznek segíteni a gazdálkodók terhein.  

Megoldásainkat személyre szabjuk!

Az egyszerűtől az összetettig tartja a mondás az áruosztályozásban és ez az alapelv nálunk is érvényes a szolgálatásaink listájában. Minden partnerünk számára tudunk megfelelő szolgáltatást ajánlani.

Kérjenek szakmai tanácsadást és szerződéskötés esetén a tanácsadás díját elengedjük. Időpont foglalás a felső menüben.

Átvállalt fizetés

Átvállalt fizetés
Egyedi ajánlatok

Gyorsaság

Gyorsaság
És egyszerűség

Komplexitás

Komplexitás
Az egyedi igényekhez

Összekapcsolható

Összekapcsolható
Több adónemre is

Egyszerű

Egyszerű
Könnyen használható

Copyrights

Copyrights
Védett megoldás

Átláthatóak

Átláthatóak
A nyilvántartások

Méretezhető

Méretezhető
Funkcionalitás

Költségek

Költségek
Kedvezmények árak

Business Contracts

Business Contracts
243 Case Solve

GyIK

NEM, a két díjra külön jogszabály, különböző kötelezettségeket állapít meg, melyek közt van átfedés, de csak részben azonos a tárgyi és a személyi hatály. Nem lehet azt mondani, hogy az EPR díj egyenlő a termékdíjjal

A JOGKÖVETŐ MAGATARTÁS ÉRI MEG HOSSZÚTÁVON

Megfelelő garanciákkal vállaljuk az EPR díjjal kapcsolatos feladatok elvégzését. 
Image

Minden problémát három alapvető szemponttal közelítünk meg, ezek a: stratégiai gondolkodás, kreatív megoldások és a bizonyított eredmények.

Holdvilág utca 111118 Budapest

Holdvilág utca 11.

© 2019 JoomShaper, All Right Reserved